Opći uvijeti poslovanja

Web trgovinom Anti-virusi.ba upravlja tvrtka Virtual IT d. o. o., Dunajska cesta 158, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU, ID VAT: SI59705612, koji je pružatelj usluga e-poslovanja.

Opći uvjeti web trgovine Anti-virusi.ba sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Kupca obvezuju opći uvjeti koji vrijede u trenutku kupnje (predaje web narudžbe). Kupac se kod predaje narudžbe svaki put posebno upozorava na opće uvjete poslovanja i predavanjem narudžbe potvrđuje svoju upoznatost s istima.

Svi podaci na Internet stranici Anti-virusi.ba prikazani su samo u informativne svrhe te u dobroj namjeri. Točne informacije možete pronaći na stranicama proizvođača. Prodavatelj ovim Općim uvjetima utvrđuje odnose između Posjetitelja stranica, Kupaca i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, plaćanja, isporuke, jamstva, reklamacije, zaštite osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje Internet stranice Antivirusi.hr i online kupnje.

Zaštitni znakovi su vlasništvo njihovih vlasnika.

Anti-virusi.ba se obvezuje da će kupcu, prije nego što je vezan ugovorom ili ponudom, osigurati sljedeće informacije:

 • podatke o poduzeću (naziv i sjedište poduzeća, ID VAT broj),
 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (kontaktni email);
 • bitne karakteristike artikla;
 • raspoloživost artikla;
 • uvjete dostave artikla (te način, mjesto i vrijeme dostave);
 • cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene;
 • način plaćanja i dostave;
 • vremenska valjanost ponude;
 • rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za odustajanje;
 • objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima.

Zbog prirode poslovanja putem interneta ponuda Anti-virusi.ba često se i brzo ažurira te mijenja. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena.

Podaci uz artikle su prezentirani u dobroj namjeri. Virtual IT d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, promjene u dostupnosti i cijene.

Trenutno omogućujemo plaćanja kreditnim karticama, putem usluge PayPal i na temelju predračuna (bankovna transakcija), internet bankarstvom (virman). Svi načini plaćanja potpuno su zaštićeni i sigurni.

Sve cijene proizvoda su maloprodajne.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Promotivni kod ili kupon kod donosi razne pogodnosti. Njegova je valjanost vremenski ograničena. Promotivni kod se upisuje u odgovarajući okvir prije dovršetka kupnje.

Slike proizvoda su simbolične jer se radi o digitalnim proizvodima – ESD licence.

Više o ESD licencama – kliknite ovdje!

Pogledajte postupak naručivanja u Internet trgovini Anti-virusi.ba pod rubrikom Pomoć.

Za pomoć i savjete pri kupnji korisnik se može obratiti ponuđaču na e-mail adresu: info@anti-virusi.ba

Elektronička licenca (ESD – Electronic Software Delivery) je u digitalnom obliku, koju ćete dobiti u roku od nekoliko sati nakon narudžbe i uplate na e-mail adresu koju ste naveli prilikom narudžbe.

Internet trgovinu Anti-virusi.ba mogu koristiti i pravne osobe.

Procedura kupnje je potpuno ista kao i za fizičke osobe, osim što u nalogu pod “Naziv tvrtke” upisujete podatke o tvrtki i važeći porezni broj.

Ako želite fakturu po tvrtki, prihvaćate uvjete poslovanja koji se odnose na tvrtke.

 1. Kao kupac u internetskoj trgovini imate pravo bez navođenja razloga u roku od 14 dana odustati od ugovora. Rok za odustajanje istječe za 14 dana:
  1. Od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
  2. Ako se radi o ugovoru o isporuci robe koja se sastoji od više komada, tada rok započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
 2. Ako želite ostvartiti pravo na odustajanje od ugovora, morate nedvosmislenom pisanom izjavom o odustajanju o tome odmah obavijestiti prodavatelja:

  Virtual IT d.o.o., Dunajska cesta 158, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-pošta: info@anti-virusi.ba
  Pisanu izjavu o odustajanju možete poslati poštom ili e-poštom.

 1. Ako želi odustati od ugovora, kupac može iskoristiti i priloženi obrazac za odustajanje.
 2. Troškove povrata robe snosi kupac. Virtual IT d.o.o. nije dužan preuzeti pošiljku s otkupninom.
 3. Pri odustajanju od ugovora dovoljno je da se obavijest o ostvarivanju prava kupca na odustajanje pošalje prije, odnosno u roku za odustajanje od ugovora o kupnji.
 4. Kupac mora artikl vratiti prodavatelju u roku od 14 dana od datuma obavijesti o odustajanju od ugovora.
 5. Prodavatelj će kupcu bez nepotrebnog odgađanja vratiti sve primljene uplate u roku od 14 dana od zaprimanja obavijesti, pod uvjetom da je u tom razdoblju kupac prodavatelju dostavio artikl u besprijekornom stanju.
 6. Kupac mora vratiti, odnosno isporučiti robu bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od dana na koji je kupac obavijestio poduzeće o odustajanju od ugovora. Rok za povrat kupoprodajne cijene bit će ispoštovan ako kupac robu vrati u roku od 14 dana. Neposredne troškove povrata robe snosi kupac.
 7. Prodavatelj može zadržati uplatu dok ne primi vraćenu robu ili dok kupac ne pošalje dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju.
 8. Iznos se vraća kupcu istim načinom plaćanja koji je korišten pri prvotnoj kupnji artikla, osim ako nije dogovoreno drugačije. Kupac ne snosi nikakve dodatne troškove zbog povrata iznosa.
 9. Kupcu se vraćaju sve uplate, uključujući prvotne troškove dostave artikla kupcu. Kupcu NE VRAĆAMO dodatne troškove prvotne dostave koja nije cjenovno najpovoljniji standardni oblik dostave koji nudi prodavatelj.
 10. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Artikl, odnosno roba, mora biti vraćena u besprijekornom stanju, odnosno u stanju koje ne mijenja njegovu prirodu, svojstva ni funkciju. Roba se vraća u originalnoj ambalaži ili adekvatno zamotana.
 11. Pri odustajanju od ugovora kod kojeg je uzet u obzir popust, bonus, kȏd za popust ili neki drugi uzrok smanjenja plaćanja pune vrijednosti, kupcu se vraća samo uplaćeni iznos.
 12. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke. ESD licence vrijede za “otpečaćenci” čim se dostave na e-mail adresu kupca, budući da je kupac ESD kod već vidio i može ga koristiti u bilo kojem trenutku.
 13. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave (npr. električne četkice za zube, madraci, posteljina, epilatori, depilatori, brijači, uvijači, pegle za kosu…).
 14. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Robom koja je izrađena po specifikaciji potrošača smatra se roba koja nije izrađena unaprijed, već na temelju osobnog izbora ili odluke potrošača.

I davatelj i korisnik trebali bi biti predani rješavanju sporova mirnim putem.

Korisnicima smo dostupni na sljedećoj e-mail adresi: info@anti-virusi.ba.

Molimo Vas da u poruci navedete i broj telefona kako bismo Vas mogli nazvati kako bismo lakše i brže riješili spor.

Ako se ne može postići zajednički dogovor, prisutan je nadležni sud u Ljubljani, Sloveniji.

Izaberite svoju valutu